söndag 15 december 2013

Julförberedelser II

I morgon sjunger vi in julen. Det är två som brukar turas om att köra till kören. Så jag brukar ge dom något varje termin som tack för skjutsen. Nu hade jag tänkt gå ifrån vinflaskan och ge bort godsaker. Så här är mitt försök. Brownies med cream cheesetopping med vinbär. Men den är inte som den ska... Alldeles för kladdig och toppingen för sur. Får nog fundera lite om jag ska återgå till vinflaska i alla fall.   

fredag 13 december 2013

onsdag 11 december 2013

Snöbollar





































Promenader blir ju lite roligare när det är bollar i träden.

tisdag 10 december 2013

måndag 9 december 2013

Skottandets tid


Det finns dom som redan klagar på snön. Själv tycker jag att det är precis som det ska vara. 

söndag 8 december 2013

Stilla natt


Hela helgen har varit vigd till musik. Jag skippade till och med en champagneprovning för att rösten skulle hålla i två dagar. Efter sommarens och höstens sjukdomar är rösten lite småskakig fortfarande. Övning igår och så konsert idag. Med Anna-Lotta Larsson och Andreas Lindegren! Vilken röst hon har. Och så bra han är på allt! Så roligt det var. Så bra det lät. Tänd ett ljus surrade i huvudet i flera timmar efter konserten var slut. Glitter och glamour brukar körledaren tycka att vi ska ha på oss vid jul. Så ja, det blir ju julnaglar och glitterskärp. 

Snö på väggarna



Långa remsor av snö på väggarna hos mormor. 

lördag 7 december 2013

Alla pratar om Sven


Idag har jag haft premiär. Vinterns första skottning och nya skor. Sven har haft med sig tung blöt snö som suger fast på sloveln men med hjälp av ett ljus så gick det bättre. Skorna önskar jag hade högre skaft. Saknar mina gamla. Som gick sönder i april. Dom köpte jag på rea för säkert 15 år sen. Kanske lär jag mig att använda mina nya men ikväll gör det ont i vristen. 

När man skottar i över en timme är det helt ok att inte gå på promenad. Har man dessutom kört fast med bilen utan spade i bilen är det ok med pizza till middag. 

fredag 6 december 2013

Julförberedelser


Ett kilo köttfärs har ikväll blivit en väldig massa köttbullar. Dom smakar bra om man gillar porter. Och peppar. Jag brukar aldrig ha öl hemma eftersom jag inte dricker det. En gång om året finns det en flaska i köket för att jula till det hela lite. Men det som inte går åt till receptet står fortfarande på diskbänken.  

onsdag 4 december 2013

Tjugo dagar kvar till jul

Ligger i soffan och tittar på julstjärnan i fönstret. Ikväll orkar jag inte ens plocka bort kameran ur soffan utan nöjer mig med att placera benen lite krokigt. 

Julens köttbullar blir inte rullade ikväll. Inte disken diskad. Ingen promenad gådd. Men älskade soffan gör att det inte känns så illa. Man måste ju få lite tid att bara vara oxå. 

tisdag 3 december 2013

365foton.se

Så var det snart dags igen! Fotoutmaningen att sätta tänderna i. Idag har jag anmält mig. Visserligen så har jag aldrig lyckats tidigare men det hindrar ju inte att jag kan försöka igen.

Promenad: Check! 

måndag 2 december 2013

Opp, amaryllis!


För några veckor sen var vi på amaryllisutställning. Jag åkte därifrån med en amaryllis med två knoppar. Tydligen har jag för varmt i köket för redan nu blommar den. Förhoppningen om en blomma på julafton har grusats, precis som trottoarerna i stan. 

30 minuters promenad efter körövningen: Check! 

söndag 1 december 2013

Skyltsöndag


Full fart idag med två sångtillfällen, skyltsöndag med fika, promenad och så lite städning med adventspyntning. Kan inte riktigt förstå hur fort allt går. Kan inte heller förstå hur stökigt hela lägenheten blir när julkartongerna kommer fram. 

Blogmas 2013

1a december. 1a advent. Låter inte det som en bra start? Ett försök till ändrade vanor. Till att komma tillbaka till gamla goda vanor. Det är länge sen jag skrev regelbundet. Så nu försöker jag! Fram till jul är planen att göra i alla fall ett inlägg om dagen. Om jag verkligen försöker varje dag fram till jul så kanske det går automatiskt sen? Jag ska oxå försöka gå en promenad varje dag. 30 minuter minst är planen. Det låter ju inte så mycket men efter ett halvår med förkylning och hosta så känns det faktiskt ganska tungt. Vi får se vad som blir lättast att hålla. Rapport efter jul. 

Hey ho, let's go!